Vulin: Srbija nije i neće biti parking za migrante

Beograd -- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u tehničkoj vladi Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija nije i da neće biti parking za migrante.

Izvor: Beta
Podeli

Osim toga, Vulin je naveo i Srbija neće biti ni prostor u koji se nekontrolisano ulazi i izlazi, ali da je zemlja koja "bezuslovno i doslovno" sprovodi svoje i međunarodne zakone koji se tiču migranata.

Vulin je novinarima u Beogradu rekao da nije povećan broj migranata, ali da dokle god postoji "i jedan jedini migrant u Srbiji ili bilo kojoj zemlji", ne može da kaže da je migrantska kriza gotova.

"Pogledajte svojim očima i nećete videti nikakve hiljade ljudi koji pokušavaju da pređu preko naše teritorije i da ono što smo gledali pre godinu dana ne gledamo sada", kazao je Vulin i dodao da Srbija ne može da utiče na početak i kraj migrantske krize.

"Mađarska država je pojačala kontrolu svoje granice i one ilegalne migrante koje pronađe na teritoriji svoje zemlje u dubini od osma kilometara vraća u tranzitnu zonu-dakle na svoju teritoriju, gde dobijaju mogućnost da legalno zatraže azil", dodao je on.

Vulin je podsetio da svaki migrant ima pravo da zatraži azil na teritoriji Srbije i da će. ako zatraže azil, biti smešteni u prihvatne centre koje im odredi država.

"Tamo će se razmatrati njihov zahtev za azil, a onim kojima se azil odbije biće vraćeni ili u zemlju odakle su došli ili u zemlju poreklu", rekao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 277 idi na stranu