Suspendovani komunalci nakon smrti prodavca lubenica

Dva komunalna policajca koja su učestvovala u događaju na Vidikovačkoj pijaci kada je preminuo jedan prodavac lubenica, biće suspendovani.

Izvor: B92

Utorak, 05.07.2016.

15:58

Suspendovani komunalci nakon smrti prodavca lubenica
Foto: Tanjug, arhiva

To je saopštila gradska služba za informisanje Beoinfo.

Kako je navedeno, na zahtev načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića sprovedena je interna kontrola kojom su utvrđene nepravilnosti u radu dvojice komunalnih policajaca na Vidikovačkoj pijaci.

"Na osnovu analize spisa i izjava prisutnih, utvrđeno je kontrolom da su dvojica komunalnih policajaca imala nepravilnosti u radu i zato sam podneo predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv njih i zatražio da se suspenduju do okončanja postupka", rekao je Ristić.

Prema njegovim rečima, lokacija kod Vidikovačke pijace je kritična naročito kada su u pitanju prekršaji iz oblasti komunalnog reda, i to nelegalne prodaje i nepropisnog parkiranja.

"I pored toga, trudimo se da svoj posao izvršavamo na zakonit i profesionalan način. Svi prekrašaji koji se ovde dešavaju nisu samo u nadležnosti Komunalne policije, već smo pružali asistenciju drugim inspekcijskim organima u cilju suzbijanja i sankcionisanja prekršaja", rekao je Ristić.

On je dodao da su na Vidikovačkoj pijaci komunalni policajci izloženi čestim pretnjama, vređanjima i napadima prekršilaca, ali ih to ne opravdava ukoliko pređu svoja ovlašćenja.

"Komunalna policija treba da bude u službi građana i najčešće interveniše po njihovim prijavama. Ukoliko se desi da se utvrde nepravilnosti i propusti u njihovom radu, i ubuduće ćemo reagovati i oni će biti sankcionisani", kazao je Ristić.

On je izrazio iskreno žaljenje zbog tragedije na Vidikovačkoj pijaci i dodao da će u cilju dodatnog poboljšanja odnosa sa građanima intenzivirati rad sa pripadnicima Komunalne policije.

Jedan prodavac lubenica umro je u sredu, 29. juna, na Vidikovačkoj pijaci prilikom rasprave sa komunalnim policajcima koji su ga legitimisali.

Njegova porodica i kolege prodavci tvrde da je on imao sve dozvole za rad i da su komunalni policajci bili nepotrebno grubi prema njemu, dok je Komunalna policija saopštila da su njeni pripadnici postupali u skladu sa svojim ovlašćenjima i da nisu primenili nikakvu silu prema prodavcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: