Održan četvrti protest "Podrži RTV"

Novi Sad -- Inicijativa "Podrži RTV", povodom promena na Radio televiziji Vojvodine, organizovala je danas četvrti protestni skup i protestnu šetnju.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Protestni skup je održan ispred zgrade RTV-a u ulici Maksima Gorkog, gde su se prisutnima obratili pojedini predstavnici inicijative "Podrži RTV" i predstavnici Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Nakon obraćanja okupljeni su u koloni krenuli u protestnu šetnju, a na čelu kolone je bio transparent "Ostavke - podrži RTV".

Za razliku od prethodnih okupljanja, kada su učesnici skupa u protestnoj šetnji išli od zgrade RTV-a do zgrade Radio Novog Sada, gde se nalazi uprava te medijske kuće, danas je maršruta protesne šetnje promenjena tako što su okupljeni prvo došli do centra grada - Zmaj Jovine ulice, odakle su Dunavskom ulicom stigli do zgrade Radio Novog Sada.

Sa skupa su ponovljeni zahtevi da članovi aktuelnog Upravnog odbora Radio televizije Vojvodina podnesu ostavke. Sa improvizovane bine, odnosno kamiona sa razglasom, neki od govornika su tražili i ostavku gradonačelnika Novog Sada.

strana 1 od 135 idi na stranu