Zukorlić: Džihadisti mi prete jer želim mir

Poslanik BDZ Muamer Zukorlić izjavio je da mu pristalice ID prete smrću zbog njegovog "mirovnjačkog i pomiriteljskog opredeljenja" u politici.

Izvor: Beta
Podeli

Zukorlić je za radio Slobodna Evropa rekao da je u "neprestanoj komunikaciji" s nadležnim organima, jer pretnje zahtevaju temeljnu istragu i procenu njegove bezbednosti.

"Smeta im kada neko predstavlja muslimansku kulturu originalno, bez nasilja, mržnje i isključivosti. Smetaju im umerene opcije, posebno ako dolaze od nekoga ko je verski učen i sposoban da tumači islam, a ko sve to implementira kroz civilizacijske aktivnosti u ovom slučaju kroz političku aktivnost", rekao je Zukorlić.

On je ocenio da se na taj način Islamskoj državi smanjuje krug delovanja, jer potvrđuje da muslimani mogu biti "integrativni faktor, konstruktivni, bez odricanja od sopstvene vere i sukoba sa drugima".

Sarajevski portal saff.ba preneo je vest i video snimak medijskog servisa takozvane Islamske države Furat Medija, u kojem poziva svoje pristalice da ubiju Zukorlića.Na snimku pristalice Islamske države optužuju Zukorlića da je izdao islam, jer se pred poslednje izbore odrekao pozicije glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji i postao političar.

Pored toga, optužuju ga i što je pozivao muslimane da glasaju na izborima i prihvatio da bude poslanik u hrišćanskoj zemlji.

Zukorlić je objasnio da mu se zamera što je ulaskom u parlament Srbije priznao "neverničke organe", jer Islamska država u svojoj ideologiji ne priznaje sisteme organizovane po savremenim standardima demokratije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 277 idi na stranu