Niš dobio vlast: Dogovorena koalicija SNS, SPS i SRS

U Nišu je potpisan koalicioni sporazum između SNS-a, SPS-a i SRS-a, što znači da će te tri stranke ubuduće činiti gradsku vlast.

Izvor: Južne vesti

Nedelja, 03.07.2016.

13:52

Niš dobio vlast: Dogovorena koalicija SNS, SPS i SRS
Thinkstock

Njihov zajednički kandidat za gradonačelnika je Darko Bulatović iz SNS-a, pišu Južne vesti.

Kako su rekli na potpisivanju, sporazum je okviran i tek slede aneksi koji će detaljnije definisati "podelu odgovornosti".

“U ovom koalicionom sporazumu date su samo najgrublje konture vlasti koja će biti u naredne 4 godine, a aneksima ovog koalicionog sporazuma biće definisan ostatak podele odgovornosti u funkcionisanju Grada Niša“, rekao je nosilac liste SNS Zoran Perišić.

On kaže da je dogovoreno da se u narednom mandatu "razgovara o ljudima, a ne o strankama".

“Dogovorili smo se da ćemo podržavati kandidate koji su i van stranaka, ali su se do sada u svom radu iskazali kao stručnjaci za neku oblast ili kao sposobni za rešavanje problema“, rekao je Perišić.

U ime Gradskog odbora SNS-a sporazum je potpisao novi poverenik Zvezdan Milovanović, inače direktor niške TV “Kopernikus”, ispred SPS-a Žarko Ranković i Nikola Savić ispred SRS-a.

Za socijaliste je ovo takoreći nastavak saradnje započete 2012. godine.

“Mi smo se trudili da i u prethodnom mandatu damo značajan doprinos razvoju grada koliko je naša politička snaga omogućavala. Trudićemo se da i u narednom periodu našu snagu usmerimo na rešavanje problema naših sugrađana i poboljšanje životnog standarda otvaranjem novih radnih mesta“, rekao je Ranković.

Srpska radikalna stranka je prvi put od osnivanja dobila mogućnost da bude deo vlasti u Nišu, a s obzirom na kritike SNS koje su stizale iz štaba radikala u Nišu prethodne četiri godine, mnoge čudi današnje potpisivanje koalicionog sporazuma.

Ipak, lider niških radikala Nikola Savić kaže da Niš ima "milion problema i da njihovo rešavanje zahteva učešće svih".

“Što se nas iz Srpske radikalne stranke tiče mi smo ubeđeni da možemo dati kvalitetan i važan doprinos u rešavanju problema. Nadamo se da ćemo, iako činimo najmanji deo paketa koalicije, biti prepoznatljivi u vršenju vlasti u ovom gradu“. rekao je Savić.

Inače, predizbornom koalicijom je definisano da listu oko SNS-a čine i SDPS, PUPS, Pokret socijalista i Ujedinjena seljačka stranka, a SPS ima predizborni dogovor sa Jedinstvenom Srbijom. Kako je rekao novi šef Odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Zoran Perišić, novoformirana koalicija ima podršku 45 odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: