Žitište: Pucao po kafiću, pet mrtvih, više od 20 ranjenih

Pet osoba je ubijeno, a više od 20 ranjeno u kafiću u Žitištu kod Zrenjanina. Među povređenima troje maloletnika.

Izvor: B92

Subota, 02.07.2016.

07:05

Žitište: Pucao po kafiću, pet mrtvih, više od 20 ranjenih
Foto: Tanjug

Noćas, oko 01.40 časova u Zrenjaninu, u mestu Žitište, u kafiću Makijato, dogodilo se teško ubistvo u kojem je život izgubilo petoro ljudi, a oko 20 je ranjeno, saopštio je MUP.

Z. S. (1978) ušao je u kafić i ispalio više hitaca iz automatskog oružja i tom prilikom ubio je svoju suprugu i još jednu žensku osobu, najverovatnije njenu prijateljicu, nakon čega je nastavio da puca po građanima koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z. S, a uviđaj je i dalje u toku.

Od pet žrtava, dve su preminule na licu mesta, a preostale tri u zrenjaninskoj bolnici.

Direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački izjavila je da su posle tragedije u kafiću u Žitištu u tu ustanovu dovezene 22 povređene osobe kojima je urađena dijagnostička procedura i zbrinjavanje.

Prema njenim rečima, šestoro je srednje i lakše povređeno, a ostali su zadobili teže povrede, svi iz vatrenog oružja. Tokom noći urađeno je i sedam operacija.

Kako nezvanično saznaje B92, mlađa devojka dovezena je oko sedam časova u Institut za plućne bolesti, Odeljenje grudne hirurgije.

Ona je odmah prebačena u operacionu salu.

U pucnjavi je povređeno najmanje 20 osoba, mada se neki od onih koji su se zatekli u kafiću nisu javili lekaru, te je moguće da u toku dana poraste broj ranjenih.

Mladić koji se nalazio u kafiću u trenutku pucnjave kaže da se sve desilo iznenadno.

"Dečko je izvadio automatsku pušku, odjednom je krenula pucnjava - tri puta u vazduh. Mi smo mislili kao da neko petarde baca. Mene je neko bacio na zemlju, jedna devojka je pala pored mene, druga isto padne, ranjena. To je opšti haos bio, odjednom. To ni u filmovima nema", rekao je mladić.

Policija je uhapsila Z. S, a odmah su stigle i medicinske ekipe.

Od pet žrtava, dve žene su preminule na licu mesta, a tri muškarca su podlegle povredama u zrenjaninskoj bolnici.

Prema nezvaničnim informacijama, tri osobe su iz Žitišta, dve iz sela Banatsko Karađođrevo, a jedna iz sela Ravni Topolovac.

Najmanje četiri osobe zadobile su teške povrede.

Kako RTS saznaje, među povređenima je najmanje troje maloletnih.

Pripadnici policije i dalje istražuju objekat, a očekuje se i dolazak ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević izjavio je da je tragedija nezapamćena ne samo u toj sredini, nego možda i u državi.

On je za portal "Aj lav Zrenjanin" rekao da je zakazao sednicu skupštine opštine i da će verovatno biti proglašena trodnevna žalost.

Vučurević je dodao da lokalne vlasti i dalje čekaju ishod krvavog pira koji je verovatno proistekao iz neke porodične svadje ili nesporazuma i da se nadaju da će se povredjeni oporaviti.

Predsednik opštine je naveo da će zbog tragedije biti otkazana manifestacija "Pile fest", koja se trenutno održava u Žitištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: