Gouv "se predlaže": Premijer neko ko je za Bregzit

Novi premijer Velike Britanije trebalo bi da bude neko ko podržava odluku te zemlje da napusti Evropsku uniju, ocenio je britanski ministar pravde Majkl Gouv.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

23:32

Gouv
Getty Images

On se zalagao za izlazak te zemlje iz EU .

"Potreban nam je neko ko veruje u presudu, koju je britanski narod doneo prošle nedelje", rekao je Gouv koji je, zajedno sa ministarkom unutrašnih poslova i pristalicom ostanka Britanije u EU Terezom Mej, najavio da će ući u trku za budućeg premijera i lider konzervativaca.

On je u intervjuu za Bi-Bi-Si rekao da naredni premijer Velike Britanije mora da izgradi dinamičniju ekonomiju, preneo je Rojters.

Mej, koja je objavila danas kandidaturu za mesto lidera konzervativaca i budućeg britanskog premijera, obećala je da će poštovati odluku građana o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije.

Jedan od lidera kampanje za izlazak Britanije iz EU i bivši gradonačelnik Londona neočekivano je ranije danas objavio da se neće kandidovati za mesto premijera i lidera stranke.

Džonson je rekao da je, posle konsultacija sa kolegama i sagledavanja okolnosti, zaključio da "ta osoba neće biti on".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: