"Vesićeve tvrdnje su kupovina vremena i obmanjivanje"

Udruženje "Beograđani protiv buke" i stanari Cetinjske ulice najavili su da će podneti zaštitniku građana prijave protiv nekoliko gradskih službi u Beogradu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.06.2016.

22:34

Thinkstock

Oni su najavili prijave jer nadležni nisu uradili ništa s problemm buke iz noćnih klubova u toj ulici.

Kako je navedeno u saopštenju, udruženje i stanari će podneti prijave zbog "dramatičnih propusta i aljkavosti u radu, kao i nesavesnog i samovoljnog postupanja".

"Komunalna policija i gradske inspekcijske službe mogle bi u vrlo kratkom roku da reše problem buke iz noćnih klubova u Beogradu – kada bi za to postojala autentična politička volja", ocenjeno je u saopštenju.

Udruženje je navelo i da Beograd, kao lokalna samouprava, na raspolaganju ima dovoljno nadležnosti i ovlašćenja u oblasti zaštite od buke u životnoj sredini – od zakona do gradskih odluka da u tu oblast brzo uvede red.

"Tvrdnje gradskog menadžera (Gorana Vesića) da je potrebno sačekati da Republika prenese na Grad dodatne nadležnosti samo su kupovina vremena i obmanjivanje javnosti. Od 13. maja, kada je javno obećao da će rešiti problem neregularnog rada noćnih klubova u stambenim zonama grada, gradski menadžer nije počeo da sprovodi ovlašćenja koja već ima, već samo uvodi nova - i to polovična, kojima se ne rešava ništa", dodali su.

"Beograđani protiv buke" i stanari Cetinjske ulice podsetili su da se od Vesićevog obećanja u tu ulicu "uselilo" nekoliko novih klubova, a da ostali rade po starom.

"Nastavljaju se bespravne adaptacije prostora u okviru Pivnice, inače objekta pod zaštitom, uprkos gotovo svakodnevnim prijavama građana i opštinskoj inspekciji i gradskim inspekcijama", ocenjeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: