Vulin: Majke Srebrenice ne opraštaju što je Vučić preživeo

Ministar u tehničkom mandatu Aleksandar Vulin poručio je da su Majke Srebrenice sebi dopustile da postanu deo ružne političke igre bošnjačkih političara.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.06.2016.

20:12

Default images
Beta

"Majke Srebrenice su sebi dopustile da postanu deo ružne, prljave, licemerne političke igre koju vode Ćamil Duraković i Bakir Izetbegović", rekao je Vulin Tanjugu.

On je istakao da je najveći greh Aleksandra Vučića što je preživeo pokušaj ubistva u Srebrenici, što, izgleda, nikako ne mogu da mu oproste.

Vulin je naveo da je Vučić imao hrabrosti da dođe u Srebrenicu, da se pokloni žrtvama drugog naroda što je hrabrost koju, ocenio je, u sebi ne mogu da pronađu ni Duraković ni Izetbegović, ali nažalost, ni Majke Srebrenice.

"Aleksandar Vučić je preživeo pokušaj ubistva u Srebrenici, to, izgleda, ni Majke Srebrenice ne mogu da mu oproste", ocenio je Vulin.

Pokret Majke Srebrenice preuzele su danas na sebe odgovornost za donošenje odluke da u Memorijalni centar u Potočarima 11. jula ne može da dođe niko od srpskih zvaničnika koji ne priznaju genocid.

U otvorenom pismu srpskom premijeru Aleksandru Vučiću, koje prenosi sarajevska agencija Patria, one takođe navode da nikada "neće dozvoliti da im neko ukrade taj dan", kao što je to bio slučaj 2015.

U pismu se ne navodi da se 2015. Vučić odazvao pozivu da prisustvuje komemoraciji srebreničkim žrtavama, i da je tom prilikom brutalno napadnut, za šta niko do sada nije odgovarao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: