Posle hrvatske "rampe" i hrvatska "ograda" za Srbiju VIDEO

Na graničnom prelazu Batina između Hrvatske i Srbije hrvatska policija u sredu uveče je postavila ogradu, koja je u četvrtak popodne uklonjena.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

20:05

Posle hrvatske

Hrvatski MUP kaže da se radilo o preventivnoj meri zbog ilegalnih migranata. U srpskom MUP-u kažu da nisu zvanično obavešteni o ogradi na mostu.

Pokretna metalna ograda visoka dva i po metra bila je postavljena na sredini mosta između Hrvatske i Srbije.

Hrvatski mediji preneli su da se navodno sa srpske strane kod Sombora nalazi veća grupa izbeglica i da je to razlog postavljanja ograde. Hrvatski MUP je potvrdio da je u sredu uveče postavljena prepreka na mostu.
“U cilju sprečavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prelaza Batina, preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi mogu aktivirati radi potpune blokade mosta, odnosno puta koja vodi prema navedenom prelazu. U ovom trenutku na navedenom području nema bezbednosnih pretnji“, navodi se u saopštenju.

Podizanje kapije na mostu stovrilo je kilometarske kolone automobila sa obe strane. Tokom popodneva ograda je uklonjena. I meštani su bili zatečeni zatvaranjem granice

Bivši prvi čovek hrvatske policije kaže da ograde nisu rešenje za migrantsku krizu, ali da Zagreb mora biti spreman za evenetualnu reakciju u slučaju novog talasa migranata.

“Ja mogu načelno reći da Republika Hrvatska mora imati spreman odgovor na takve situacije, a to znači kako će se postaviti prema eventualnim rizicima koji se mogu dogoditi“, rekao je bivši ministar policije Ranko Ostojić.

U srpskoj graničnoj policiji nezvanično kažu da na prelazu Batina već mesecima nije bio migranata. Ovo je inače prvi put da je Hrvatska podigla ogradu na granici prema nekoj od susednih država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: