Odbojkaši Srbije na "Ataturku" u trenutku napada

Muška seniorska reprezentacija Srbije nalazila se na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu na kojem se dogodio teroristički napad. Bezbedni su i svi su dobro.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

23:12

Odbojkaši Srbije na
Foto: GettyImages

Reprezentacija je na najveći aerodrom u Turskoj sletela u 22.05h na putu ka Teheranu gde narednog vikenda igraju na turniru Svetske lige

Srpski odbojkaši su dobro, raspoloženi su, svesni situacije na aerodromu u Istanbulu i strpljivo čekaju da napuste avion i prenoće u hotelu, rekao je Tanjugu tim menadžer Laslo Lukač.

"Kada smo sleteli odmah su nam rekli šta se desilo, u avion je ušao i jedan predstavnik naše ambasade i objasnio nam da treba da sačekamo. Momci su dobro, svesni su šta se dešava i mirno čekaju novu informaciju", opisao je Lukač Tanjugu u SMS poruci iz Istanbula.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarao je telefonom sa selektorom muške odbojkaške reprezentacije Nikolom Grbićem i prema rečima selektora Grbića svi igrači i stručni štab su dobro, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Trebalo je da odbojkaši u Teheran odu još u ponedeljak, ali je taj let otkazan zbog nevremena.

Srbija će u okviru III vikenda I divizije XXVII Svetske lige 2016. igrati u I (i) grupi u Teheranu, od 1. – 3. jula sa Iranom, Argentinom i Italijom.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je Tanjugu da nema podataka o poginulima i ranjenima u napadu na aerodrom Ataturk.

On je rekao i da je avion kompanije "Turkiš ervejs", koji je poleteo iz Beograda, bezbedno sleteo na aerodrom Ataturk u 23.10 sati po lokalnom vremenu i da se još uvek nalazi na pisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: