Tači ubeđuje Južnu Ameriku da prizna Kosovo

Kosovski predsednik Hašim Tači iskoristio je svoje prisustvo na ceremoniji inauguracije proširenja Panamskog kanala kako bi lobirao kod južnoameričkih zemalja.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

15:15

Tači ubeđuje Južnu Ameriku da prizna Kosovo
Beta

On je pokrenuo diplomatsku ofanzivu na zemlje nisu priznale kosovsku nezavisnost, da to učine, piše danas "Epoka e Re''.

Tači je rekao, kako prenosi list, da se sastao sa predsednicima, premijerima i predstavnicima zemalja Južne Amerike, koje nisu priznale jednostrano proglašsenu nezavisnost Kosova.

On tvrdi, navodi prištinski list, da "postoji veoma optimističan duh da se napreduje ka bržem priznavanju kosovske nezavisnosti, čak i među zemljama koje su do sada oklevale" da priznaju kosovsku nezavisnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: