Kriza laburista, 7 "ministara iz senke" napustilo Korbina

Podršku lideru britanske Laburističke partije Džeremiju Korbinu povuklo je sedam članova te stranke koji su bili deo Korbinove vlade u senci.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.06.2016.

15:08

Kriza laburista, 7
Foto: Tanjug

Rojters navodi da je ovo gurnulo partiju u krizu neposredno nakon što je Velika Britanija glasala za napuštanje Evropske unije.

Korbin je smenio Hilarija Bena, šefa diplomatije vlade u senci, nakon što je ovaj Ben izjavio da je izgubio poverenje u stranačko vođstvo.

Nakon toga su Glorija de Pjero, Hajdi Aleksander, Lusi Pauel i Ijan Marej objavili da povlače podršku koju su dali Korbinu da vodi laburiste i saopštili da istupaju iz njegovog "kabineta u senci".

"Skaj njuz" je javio da su i Lilijan Grinvud i Keri Mekarti, takođe, podneli ostavke na članstvo u Korbinovoj vladi u senci.

Rojters navodi da je veliki broj onih koji su se povukli, u izjavama izrazio sumnju da je Korbin sposoban da stranku vodi do pobede na narednim parlamentarnim izborima.

Novi izbori će morati da budu održani u narednih nekoliko meseci pošto je konzervativni premijer Dejvid Kameron objavio u petak da će se do oktobra povući sa funkcije, nakon što je Britanija glasala za odlazak iz EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: