"Susret Vučića i Kitarovićeve je samo jedna obična izjava"

Član Predsedništva SDS Darko Gavrilović rekao je da sastanak predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i mandatara Aleksandra Vučića "ne znači mnogo".

Izvor: Beta

Nedelja, 26.06.2016.

12:56

Foto: Tanjug

Kako kaže, njihov susret je „samo jedna obična izjava“.

Gavrilović je u izjavi za javnost ocenio da Vučić vreme računa od svoga dolaska na vlast, pa zaboravlja na sve one konkretne korake koje je za poboljšanje srpsko-hrvatskih odnosa učinio bivši predsednik Srbije Boris Tadić u saradnji s visokim hrvatskim zvaničnicima.

"Za ovu vlast u Srbiji, to se nije desilo. Ona broji vreme od sopstvenog dolaska na vlast. Vreme se tu računa od kada je Vulin grdio Hrvate, od prošlogodišnjeg bušenja guma na hrvatskim automobilima u Subotici i od neumornog rada čekićem po tablama na kojima su ćirilićna slova u Hrvatskoj", naveo je Gavrilović.

Prema njegovim rečima, Vučićeva Srpska napredna stranka i Hrvatska demokratska zajednica Kitarovićeve prvo su Srbiju i Hrvatsku, posle godina mukotrpnog puta pomirenja, "šutnuli" u "predratnu devedesetu", a potom u nedostatku nekog pozitivnog ekonomskog pomaka, pomakli na početak pomirenja.

"I to ne sporazumom koji bi bio obavezujući, već samo deklaracijom, odnosno običnom izjavom kako je teško vreme za nama i kako moramo da radimo na pomirenju", ocenio je Gavrilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: