Kako su strani mediji izveštavali o Bregzitu (FOTO)

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

19:47

Kako su strani mediji izveštavali o Bregzitu (FOTO)
Foto: Gettyimages

“Šok u EU i gomila pitanja u drugim članicama nakon pobede Bregzita koji je podržao Boris Džonson“, navodi list. Nemački “Bild“ navodi da je odluka Britanaca “crni dan“ za Evropu. Belgijski list “Le Soir“ objavio je specijal povodom Bregzita na 16 strama, dok je norveški list “Aftenpostne“ poželeo Britancima “dobrodošlicu napolje“. Američki “Njujorker“ na naslovnoj strani objavio je karikaturu na kojoj su Britanci indirektno prikazani kako koračaju ka ivici provalije, “Tek sada počinje“ krasi naslovnu stranu holandskog magazina “NRC Weekend“.

“Svet je otišao naopako. Evropa ne zna kako da postupi. Da li je to što su Britanci želeli? Ko će ih voditi sada?“, navodi holandski list. Portugalski list “Publico“ na naslovnici kratko piše “Slomljeni“. Ovaj list opisuje Bregzit kao “veliki zemljotres“. “Ovo je bio dan dezintegracije“, piše italijanski “L’Unita“, dok se poljski list “Gazeta Wyborza“ pita hoće či Bregzit “ubiti ili ojačati EU i Poljsku“. Australijski “Daily Telegraph“ smatrao je da je ovo idealna prilika napraviti paralelu sa filmom “Ratovi zvezda“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: