"Ako je neko hteo u EU pre 15 godina, ne mora da znači..."

Razvod Britanije i EU će biti veoma komplikovan i dug, a da li će Srbija moći da izbegne domino efekat i nastavi svoj EU put bez posledica posle Bregzita?

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

16:29

“Ovo je jedna od situacija koju Evropa do sada nije doživela, proširivanje EU pre ovog trenutka nije bio prioritet, sada će to biti još manje“, rekao je za B92 predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Mihailo Crnobrnja.

On je rekao da EU nije cilj, već sredstvo i da treba raditi na tome da se evropske vrednosti zadrže u Srbiji.

“Treba da imamo pravni sistem kako valja, sudstvo, bez obzira na to da li se EU raspada ili ne“, rekao je on.

Istoričar Čedomir Antić je naveo da je referendum u Britaniji pokazao kako jedan narod treba da odlučuje o svojoj zemlji.

“Nažalost, mi nikada ni kada je reč o EU, ni o Kosovu nismo tako odlučivali. Mene zabrinjava ideja da se EU menja. Ako je neko bio za EU pre 15 godina, ne mora da bude i danas, naš problem je što mislimo da je EU lek za sve“, dodao je Antić.

Kako kaže , Srbija ima mnogo unutrašnjih problema.

“Pitanje je da li želimo Evropsku uniju onakvu kakva je 2016. godine, onakvu kakva je bila 2007. ili 2002.“, rekao je Antić.

Crnobrnja je dodao da ne veruje da je u interesu Srbije da sve baci u vodu i “krene u evroazijsku integraciju“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: