Pajtić: Bregzit nagrizao vodeću koaliciju u Srbiji

Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je da je ishod referenduma u Velikoj Britaniji doveo do prvih pukotina u vladajućoj koaliciji i pre formiranja vlade.

Izvor: B92

Petak, 24.06.2016.

13:36

Pajtić: Bregzit nagrizao vodeću koaliciju u Srbiji
Foto: Tanjug

"Videli smo da je Dragan Marković Palma izneo otpužbe na račun Tonija Blera da je bio zagovornik bombardovanja Srbije, istovremeno je Bler i savetnik Aleksandra Vučića, i očigledno je došlo do prve pukotine u budućoj vladajućoj koaliciji", rekao je Pajtić.

On je rekao da će DS nastaviti da zagovara proces pridruživanja, što brži, jer žele evropsku i bogatiju Srbiju.

"Građani Velike Britanije su iskazali svoju volju, naše je ubeđenje da građani Srbije nemaju bolji put od pridruživanja EU, ni kad je u pitanju ekonomski, bezbednosni ni kulturološki aspekt pridruživanja", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je Srbija deo prozapadne civilizacije i da je naše mesto u evropskoj porodici naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: