Skupštinska "debata": Šta je dobacivanje, šta negodovanje?

Na nastavku konstitutivne sednice došlo je do debate između poslanika opozicije i predsednice Skupštine Maje Gojković oko termina "dobacivanje".

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2016.

10:24

Skupštinska
Foto: Tanjug

Kada je reč imao lider pokreta Dveri Boško Obradović u pozadini se čula buka koju su pravili poslanici vlasti, odnosno koalicije oko SNS.

Boško Obradović je predsednicu Skupštine pitao da li je dozvoljeno takvo dobacivanje na šta je ona rekla da je jeste i da se Obradović vrati na temu nakon čega mu je isključila mikrofon.

Posle toga za reč se javio poslanik pokreta Dosta je bilo Dušan Pavlović koji je citirao član poslanika u kojem se navodi da dobacivanje tokom obraćanja poslanika nije dozvoljeno.

Maja Gojković je na to odgovorila da dobacivanje nije dozvoljeno, ali da i nije bilo dobacivanja nego samo „negodovanja“.

Za to je dobila aplauz uz ironične osmehe poslanika Dosta je bilo.

Osim toga, lider SRS Vojislav Šešelj protestvovao je što je za člana skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti predložen Igor Bečić iz SNS.

To je učinio zbog, kako je rekao, afera koje se vezuju za njegovo ime, na šta je šef naprednjaka u parlamentu Aleksandar Martinović postavio pitanje kredibiliteta Šešelja za članstvo u tom odboru.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su prvu sednicu novog saziva na kojoj će raspravljati o izboru članova skupštinskih radnih tela.

Time će biti zaokružen proces konstituisanja republičkog parlamenta.

Rasprava o izboru članova radnih tela je poslednja tačka dnevnog reda prve sednice 11. saziva republičkog parlamenta, koju su poslanici započeli 3. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: