Pak: Pitajte Vučića i Kolindu zašto Nikolić nije uključen

Beograd -- Predsednik Srbije nije uključen u uzajamne posete vrha država Hrvatske i Srbije, a odgovor na pitanje zašto ne bi trebalo tražiti u kabinetu Tomislava Nikolića.

Izvor: Danas
Podeli

To je za Danas rekla savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković. i navela da te odgovore treba tražiti u kabinetima premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Predsednik Srbije, tokom četvorogodišnjeg mandata, nije ostvario bilateralnu posetu Hrvatskoj, niti je ugostio hrvatskog šefa države.

Isti je slučaj i sa Bosnom i Hercegovinom. Uprkos najavama da će do tih poseta doći, nijedna se nije ostvarila, a pitanje se aktuelizovalo jučerašnjim, kako ga mnogi nazivaju, "istorijskim susretom" premijera Srbije i predsednice Hrvatske.

“Ne znam zbog čega se predsednica Hrvatske viđa sa premijerom umesto sa predsednikom Srbije. O njihovoj poseti saznala sam u medijima“, rekla je Danasu Stanislava Pak tokom proteklog vikenda.

Na pitanje da li se radi na ugovaranju prve bilateralne posete Tomislava Nikolića Zagrebu, odnosno da li je istinit utisak da se ta poseta izbegava, savetnica predsednika Srbije je rekla da "Tomislav Nikolić ne izbegava susret".

Susret Grabar Kitarović i Vučića planiran je u prethodna dva meseca u strogoj tajnosti. Kako je Danas već izvestio, inicijalni dogovor napravljen je tokom susreta u Mostaru, u aprilu mesecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 298 idi na stranu