Vučić i Kitarovićeva posetili Donji Tavankut

Premijer Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posetili su Donji Tavankut, mesto kod Subotice.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.06.2016.

14:45

Vučić i Kitarovićeva posetili Donji Tavankut
Tanjug

U tom mestu većinsko stanovništvo čine Hrvati i Bunjevci.

Vučić i Grabar Kitarović dočekani su aplauzom, a potom su obišli galeriju Prve kolonije naive u tehnici slame i prisustvovali umetničkom programu kulturno-umetničkog društva HGU "Festival bunjevačkih pisama" i pevačke grupe "Kraljice Bodroga".

Kako je predviđeno, oni će u prostorijama hrvatskog kulturno-prosvetnog društva "Matija Gubec" održati sastanak sa predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, a zatim nastaviti u Suboticu gde je planirano da potpišu Deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja Srbije i Hrvatske.

Vučić i Grabar Kitarović prethodno su posetili rodnu kuću srpskog naučnika Milutina Milankovića u Dalju u Hrvatskoj, gde su razgovarali sa predstavnicima srpske nacionalne manjine u toj zemlji.

Ovo je prva poseta hrvatske predsednice Srbiji i ona nije zvanična, već ima radni karakter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: