Vučević: Dolazim ispred RTV kao i mnogi, ali kao građanin

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da će na “kontramiting” ispred RTV doći s porodicom, da će doći još neki političari, ali isključivo kao građani.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.06.2016.

18:15

Vučević: Dolazim ispred RTV kao i mnogi, ali kao građanin

Osim toga, on ističe da ne vidi ništa sporno u tome što je njegova sevetnica za medije sa svog mejl naloga uputila poziv sugrađanima da dođu na skup.

Dodaje, međutim, da mu nije poznato da li je taj mejl, koji je objavljen na pojedinim sajtovima i odnosi se na organizaciju građanskog skupa ispred RTV, pravi mejl ili je nešto hakovano.

Upitan da prokomentariše tvrdnje da je taj mejl poslat sa adrese njegove savetnice za medije, Vučević kaže da u tome ne vidi ništa strašno, jer, kako kaže, to nije oficijelni mejl, a s druge strane, ni njegova stranka, a ni grad Novi Sad nisu organizatori tog skupa.

Moguće je da je moja savetnica pojedinačno uključena u pripremu i učestvovaće na tom skupu protiv Bojana Pajtića, Saše Radulovića i protiv pritisaka koji Nezavisno društvo novinara Vojvodine vrši na uređivačku politiku RTV-a, rekao je Vučević.

Takođe, naglasio je da je za njega mnogo važnije pitanje odakle taj mejl onima koji su ga objavili, a koji je upućen, koliko je kako kaže, video, konkretnom čoveku i ''kako je moguće da vide korespodenciju između dve osobe''.

''Znali smo da kradu pare, a sada vidimo da kradu i mejlove i pitam se šta je sledeće što će da ukradu. Odakle njima taj mejl ako je poslat sa adrese savetnice koja radi u kabinetu?'', zapitao je Vučević.

Dodao je da će mnogi građani ići na skup i da će među njima biti i on sa svojom porodicom i prijateljima i to ne kao gradonačelnik i potpredsednik SNS, veća kao građanin.

Kaže da SNS nije organizovala ni pozvala građane da dođu na skup, a uveren je da će mnogi građani doći da "iskažu svoj protest zbog svega što se dešava u vezi sa RTV-om".

Vučević je naveo da je priča vezana za mejl samo novi vid pritisaka i pokušaja nove politizacije svega onoga što je vezano za RTV.

On je zapitao i kako je moguće da se taj mejl prvo pojavi na sajtu ''Autonomija info'', kao i odakle se isti mejl pojavio na nalogu na Tviteru funkcionerke DS Aleksandre Jerkov.

Vučević je rekao da je interesantno što je Pajtić tvitovao da je organizator skupa njegov (Vučevićev) kabinet, dok je ranije tvrdio da je organizator protesta Vučić.

"Nisam znao da Vučić radi u mom kabinetu i da radeći u njemu organizuje proteste. Oni više ne znaju ni šta da rade ni koje laži da izmisle kao pokušaj pritiska na legitimno izabrane organe i uređivačku politiku medija u Srbiji. Za sat vremena od organizatora Aleksandra Vučića do organizatora zaposlenog u kabinetu gradnačelnika kratak je put, a sve u režiji Bojana Pajtića'', rekao je Vučević.

Vučević i Pajtić ranije su putem Tvitera razmenili optužbe povodom današnjeg skupa ispred zgrade RTV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: