RTV: Niko nije smenjen, svi su tu i imaju iste plate

Vršiteljka dužnosti glavnog i odgovornog urednika Radio-televizije Vojvodine Nada Kalkan izjavila je da nijedan urednik na toj televiziji nije smenjen.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.06.2016.

17:29

RTV: Niko nije smenjen, svi su tu i imaju iste plate

Kako kaže, raspoređeni su na druge uredničke poslove, a koeficijenti su im ostali isti.

Nada Kalkan je povodom medijskih napisa u kojima se navodi da su urednicima nuđeni novi ugovori kojima se oni praktično smenjuju sa mesta urednika i kojima su im umanjeni koeficijenti, odnosno smanjena primanja, rekla da je apsolutna neistina da je bilo kome od urednika na RTV nuđen bilo kakav novi ugovor.

"Anekse ugovora jedino su dobili Vera Korponaić, koja je sama dala ostavku na mesto urednika informativnog programa i koja je sa istim koeficijentom po sopstvenoj želji raspoređena na mesto zamenika urednika centralnog deska i drugi je Slobodan Arežina, koga je Upravni odbor smenio sa mesta direktora programa na predlog generalnog direktora Srđana Mihajlovića", rekla je Nada Kalkan.

Ona je istakla da je u javnosti stvorena slika da je smenjen veliki broj urednika, a da se oni javnosti predstavljaju kao urednici, a u stvari imaju ugovore prema kojima su zaposleni kao novinari ili novinari izveštači.

Prema rečima Nade Kalkan, ima i onih, kako je kazala, "samozvanih urednika", koji se u medijima predstavljaju kao urednici, a da nisu ni zaposleni u RTV-u, odnosno imaju sopstvene produkcije dok u RTV-u imaju pozamašne honorare.

Kako kaže, u javnosti se kao smenjeni urednici pominju Vanja Đurić, Sonja Kljajić, Milica Kravić, Sonja Homa, Marina Fratucan, a sve su one, kako je navela, novinari ili novinari izveštači, dok Marina Fratucan nije čak ni zaposlena u RTV-u.

Upravni odbor RTV pre mesec dana, tačnije 4. maja je na predlog generalnog direktora Srđana Mihajlovića smenio direktora programa Slobodana Arežinu, a sam Mihajlović je 13. maja podneo ostavku na mesto generalnog direktora.

Ostavku na mesto direktora prvog programa RTV-a, takođe 13. maja, podnela je i Marijana Jović, a nakon nje ostavku je podnela i urednica informativnog programa Vera Korponaić.

Predsednik Upravnog odbora RTV Jovo Radić je odmah posle pomenutih ostavki rekao da Upravni odbor osim Arežine nikog nije smenio i ni na koga nije vršio pritisak da podnese ostavku, te da je cela situacija namerno ispolitizovana.

Novi protest zbog smena na Radio-televiziji Vojvodine biće održan danas u Novom Sadu od 19 časova u Ulici Maksima Gorkog ispred RTV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: