"Kad budem htela da tapšem, ja ću da tapšem"

Beograd -- Predsednica parlamenta Maja Gojković kaže da nema ničeg negativnog u aplauzima lideru SNS i premijeru Aleksandru Vučiću u Skupštini i da je to izraz podrške.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Odgovarajući u Kažiprstu B92 na pitanje šta misli o poruci iz nevladinog sektora da srpskom parlamentu treba manje aplauza, a više kontrolne uloge, ona je rekla:

"Zar je negativno aplaudirati stranačkom lideru? Kada budem htela da tapšem, ja ću da tapšem. To nije zabranjeno, kao što nije zabranjeno ni plakati", rekla je Maja Gojković.

Funkcionerka SNS je precizirala da poslanici vladajuće većine tako pokazuju da čvrsto stoje iza politike Aleksandra Vučića i da pokazuju zašto su ga izabrali za lidera stranke.

Kontrolna uloga parlamenta bi trebalo da se ogleda i u čuvenom poslednjem četvrtku u mesecu, kada bi članovi vlade trebalo da polažu račune pred poslanicima. Maja Gojković je na kritike da do toga nije dolazilo odgovorila rečima da je Vučić "dolazio čak i kada je to bilo nemoguće".

"Bio je posvećen poslu, bezbroj puta je bio poslednjeg četvrtka u mesecu i kad je to bilo skoro nemoguće, on se pojavljivao", rekla je ona.

Navela je da "Mirka Cvetkovića nisu mogli ni lasom da uhvate".

Gojkovićeva je ponovo izabrana na funkciju predsednice Skupštine Srbije posle burne rasprave za koju ona kaže da je "dobra".

"Zašto da ne bude burna rasprava? Dobro je razgovarati i dobro je da se sve odvija u parlamentu i da predstavnici građana Srbije razmene mišljenja i argumente, pa i o mojoj ličnosti i biografiji", rekla je ona.

Kako je navela, "Za razliku od Dragoljuba Mićunovića, ona će biti prva među jednakima".

"Demokratija je i glasanje i voljom većine sam ja izabrana. Prvi put je pripadnik albanske manjine glasao za tako nešto, jer nije slušao one ostrašćene, koji su samo govorili loše", rekla je ona.

Ona je rekla i da su poslanici opozicije koristili govor mržnje u skupštini, jer su izgubili izbore.

"Neće uspeti da ponize parlament, građani ne posmatraju stvari njihovim, ostrašćenim očima. Parlament je povećao poverenje građana za osam odsto", rekla je ona.

Gojkovićeva je kazala da je mandatar dao veliki značaj parlamentarizmu u Srbiji time što konsultacije sa strankama obavlja u zgradi parlamenta.

"Ponosna sam na to što se prvi put u istoriji višestranačkog života u Srbiji mandatar (Aleksandar Vučić) opredelio da konsultacije sa parlamentarnim strankama održi ne u prostorijama političkih partija, kako je to do sada bilo, nego u zgradi parlamenta", rekla je.

Maja Gojković je kazala da je Vučić time pokazao da je "najvažnija Srbija, da nisu toliko važne političke stranke i da je njegov interes da uradi nešto dobro za državu".

"On vrlo dobro zna šta radi, zadovoljstvo mi je što je prvi mandatar koji je odlučio da tamo gde je politički život Srbije i gde se nalaze parlamentarne stranke razgovara o budućem sastavu Vlade Srbije", kazala je ona.

Politika

strana 1 od 298 idi na stranu