"Pravda za Harambea": Policija ispituje okolnosti

Javno tužilaštvo u Sinsinatiju saopštilo je da policija ispituje okolnosti pod kojima je četvorogodišnji dečak upao u kavez sa majmunima.

Izvor: Beta
Podeli
screenshot
screenshot

To je primoralo čuvare da ubiju 17-godišnjeg gorilu Harambea.

Kako se navodi u saopštenju, policija će sarađivati sa tužilaštvom o daljim postupcima čim se završi istraga.

Policija u Sinsinatiju najpre je saopštila da nije planirano podizanje optužnica protiv roditelja niti uprave zoološkog vrta zbog incidenta koji se dogodio u subotu, ali je danas portparolka policije Tifani Hardi rekla da policija ponovo razumatra slučaj i prikuplja informacije.

Ubistvo gorile u zoološkom vrtu izazvalo je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama, a mnogi zahtevaju da protiv dečakovih roditelja bude podignuta optužnica za zanemarivanje deteta, dok drugi smatraju da je za ubistvo životinje odgovorna uprava zoo-vrta.

Specijalni interventni tim zoološkog vrta u Sinsinatiju, iz straha za bezbednost dečaka koji je preskočio ogradu i upao u ograđeni prostor za gorile, usmrtio je gorilu Harambea.

Na snimcima posetilaca zoološkog vrta, koji su ubrzo objavljeni na društvenim mrežama, može se videti kako se životinja uglavnom zaštitnički pohodila prema dečaku, ali ga je u pojedinim momentima vukla kroz plitak jarak.

Uprava zoo-vrta stala je iza svoje odluke, navodeći da su ubili gorilu zbog dečakove bezbednosti.

Svet

strana 1 od 615 idi na stranu