SAD: Severna Koreja da prestane sa izazivanjem tenzija

SAD su osudile pokušaj lansiranja rakete Severne Koreje i pozvale Pjongjang da se uzdrži od akcija koje, kako tvrde, izazivaju tenzije na severoistoku Azije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.05.2016.

20:44

SAD: Severna Koreja da prestane sa izazivanjem tenzija
Thinkstock

"SAD i ostatak međunarodne zajednice apeluje na Severnu Koreju da se uzdrži od akcija, kao što su ovakva neuspešna testiranja raketa, kojima se povećavaju tenzije u regionu i, umesto toga, usredsredi na preduzimanje konkretnih koraka ka ispunjavanju međunarodnih obaveza", rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest na brifingu za novinare.

Prema procenama Strateške komande oružanih snaga SAD, Severna Koreja je juče pokušala sa lansira balističku raketu srednjeg dometa, ali da je taj pokušaj propao, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: