Uhapšeno osam policajaca zbog primanja mita

Policija je uhapsila osmoricu policajaca iz Malog Iđoša, petorica njih su osumnjičeni za primanje mita, a trojica za zloupotrebu službenog položaja, navodi MUP.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

16:54

Uhapšeno osam policajaca zbog primanja mita
Foto: Tanjug

Kako je navedeno u saopštenju, uhapšeni su Č. P., R. D., M. S., K. D., T. M., H. J., S. I. i Đ. O. i njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Dodaje se da se sumnja da su Č. P., R. D., M. S., K. D. i T. S. početkom ove godine, uglavnom na putu Mali Iđoš - Bačka Topola i u mestima Mali Iđoš, Feketić i Lovćenac, prilikom kontrole saobraćaja, od osoba koje su počinile saobraćajne prekršaje zahtevali i primali novac, kako ne bi evidentirali uočene prekršaje.

Oni su na taj način oštetili budžet Srbije za oko 1.200.000 dinara.

H. J. se tereti da kao neposredni starešina nije preduzeo mere i radnje iz svoje nadležnosti prema dvojici policajaca osumnjičenih za primanje mita, kao i da je uticao na oštećenog da odustane od prijave, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Takođe, sumnja se da S. I. i Đ. O. nisu preduzeli zakonom predviđene mere i radnje u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila krajem 2015. godine, iako su izašli na mesto nezgode, nisu izvršili uviđaj i nisu obavestili nadležno tužilaštvo, a događaj nisu evidentirali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: