"Stavite tačku na podele i okupite se"

Lider Mešihata IZ u Srbiji Mevlud Dudić pozvao je članove Islamske zajednice i ulemu da "stave tačku na podele i okupe se oko tradicionalne Islamske zajednice".

Izvor: Beta

Utorak, 31.05.2016.

23:58

Getty Images

"Protekle godine pokazale su da je ugrožavanje jedinstva Islamske zajednice glavni izvor destrukcije među muslimanima te da svaki korak podele izaziva nove podele. Vreme je da iz svih događaja protekle decenije izvučemo pouke i vratimo se organizacionom i vrednosnom jedinstvu", stoji u kratkom saopštenju poglavara IZ u Srbiji.

Dudić se oglasio nakon promena u Islamskoj zajednici Srbije u okviru kojih je smenjen kompletan Rijaset te verske organizacije na čelu sa reisul-ulemom Ademom Zilkićem.

U Srbiji od oktobra 2007. godine deluju dve islamske zajednice - Islamska zajednica u Srbiji na čelu sa glavnim muftijom Mevludom Dudićem i Islamska zajednica Srbije koju je predvodio reisul-ulema Adem Zilkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: