Ko su najstariji i najmlađi u novom sazivu: 1930. - 1989.

Između najstarijeg i najmlađeg poslanika novog saziva parlamenta Srbije biće 59 godina razlike, najstariji poslanik je rođen 1930, a najmlađi 1989.

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2016.

10:47

Ko su najstariji i najmlađi u novom sazivu: 1930. - 1989.
Foto: Thinkstock

Najstariji poslanik u novom sazivu je Dragoljub Mićunović iz DS, rođen 1930. godine, a najmlađi su sa liste SNS Ivana Nikolić iz Ognjen Pantović rođeni 1989. godine.

Oni su i ubedljivo najmlađi, nakon njih ide Aleksandra Belačić sa liste SRS, rođena 1986, pa dvoje rođenih 1984. – Radoslav Milojčić iz DS i Ana Stevanovć sa liste „Dosta je bilo“.

Osim toga, od „mladih snaga“ tu su i Stefana Miladinović i Marija Jevđić sa liste SPS- JS koje su rođene 1981. godine.

Do izbora novog rukovodstva republičkog parlamenta sednicom predsedava najstariji poslanik, a ako on to ne želi ili ne može taj posao preuzima sledeći najstariji prisutni narodni poslanik.

Prema Poslovniku o radu parlamenta, najstarijem poslaniku u radu pomaže po jedan, najmlađi, narodni poslanik sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mandata i generalni sekretar Narodne skupštine.

Srbija bi do kraja sedmice trebalo da dobije novi saziv republičkog parlamenta, gde se uveliko, kako je Tanjugu rečeno, priprema konstitutivna sednica.

Osim toga, lider SNS i mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će novi saziv Skupštine Srbije biti konstituisan 3. ili 4. juna, Skupština Vojvodine biće formirana 2. juna, a da će do 16. juna biti formirana i Vlada Srbije i Vlada Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: