SNS izabrala novo rukovodstvo, Vučić opet na čelu stranke

Beograd -- Srpska napredna stranka izabrala je novo rukovodstvo.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Novoizabrani potpredsednici poručili su da im je, uz čast, pripala i velika odgovornost da nastave sa promenama koje je njihov lider Aleksandar Vučić započeo u prethodnom mandatu.

Na izbornoj skupštini za predsednika stranke jednoglasno je ponovo izabran Alekasndar Vučić, dok je za zamenika predsednika izabrana Jorgovanka Tabaković, čija funkcija ostaje zamrznuta dok je na čelu Narodne banke Srbije.

Glavni odbor SNS jednoglasno je izabrao četiri potpredsednika stranke - Mariju Obradović, Marka Đurića, Milenka Jovanova i Miloša Vučevića, dok će preostala dva potpredsednička mesta zauzeti članovi stranke koji se budu istakli svojim rezultatima u narednom periodu.

Na mestu predsednika Izvršnog odbora Radomira Nikolića zamenio je dosadašnji predsednik opštine Ub Darko Glišić.

Izborna skupština izabrala je i novo Predsedništvo SNS u kojem će biti 42 člana, umesto dosadašnjih 30, kao i novi Glavni odbor.

Glavni odbor ovlastio je Predsedništvo stranke da odlučuje o koalicijama na svim nivoima.

Novoizabrani potpredsednik SNS Milenko Jovanov rekao je novinarima posle izborne skupštine i sednice Glavnog odbora da će se novi potpredsednici truditi da Srbija nastavi putem kojim je krenula za vreme vlade Aleksandra Vučića, a to je, kaže, put pobede.

Miloš Vučević je naveo da su novi potpredsednici svesni odgovornosti koji su dobili i da žele da isprave nedostatke koje su primetili tokom izborne kampanje, da se posvete stranci i radu na terenu.

Upitan da li to znači da više neće biti gradonačelnik Novog Sada, Vučević je rekao da će se to videti 17. juna, kada bude održana konstitutivna sednica Skupštine grada Novog Sada.

Marija Obradović, koja je bila poslanica Skupštine Srbije, rekla je da je njen izbor na visoku strančku funkciju izraz Vučićevog poverenja u žene i ženskom političkom aktivizmu.

Navela je da će jedan od njenih prioriteta biti i veći angažman žena u političkom odlučivanju.

Vučić: Najveći poraz bi bio da se SNS pretvori u DS

Marko Đurić, inače direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekao je da je SNS napravila danas istorijski iskorak jer je na vrhuncu političke snage pokazala da je spremna da kadrovskom politikom bude nosilac promena.

SNS će dokazati, rekao je Djurić, da je suštinski različita od stranaka koje su vodile Srbiju od 2000. do 2012. godine i koje su jedino doprinele promeni sopstvenog imovnog stanja.

"Borba za promene nas je ujedinila oko SNS i ta stranka će i dalje biti barjaktar promena", rekao je Đurić.

Izabrano 42 člana predsedništva SNS

Srpska napredna stranka je na Izbornoj skupštini izabrala 42 člana Predsedništva.

Osim predsednika stranke Aleksandra Vučića i potpredsednika Jorgovanke Tabaković, kojoj je zamrznuta funkcija dok je na čelu Narodne banke Srbije, za članove Predsedništva izabrani su Zoran Babić, Irena Vujović, Miloš Vučević, Bratislav Gašić.

Među članovima Predsedništva su i Darko Glišić, Maja Gojković, Bojan Dimitrijević, Vladimir DJukanović, Dejan DJurđević, Marko Djurić, Damir Zobenica, Biljana Ivković, Milenko Jovanov.

Takođe su izabrani Aleksa Jokić, Jadranka Joksimović, Goran Knežević, Zlatibor Lončar, Jana Ljubičić, Vladanka Malović, Aleksandar Martinović, Veroljub Matić, Milosav Miličković, Igor Mirović, Zorana Mihajlović, Branislav Nedimović, kao i Aleksandar Nikolić.

U Predsedništvu su i Radomir Nikolić, Marija Obradović, Zoran Perišić, Vidoje Petrović, Luka Petrović, Branislav Prostran, Gojko Radić, Nikola Selaković, Željko Sertić, Dragan Stevanović, Nebojša Stefanović, Ljubiša Stojmirović.

Za članove Predsedništva izabrani su i Milun Todorović, Aleksandra Tomić, Goran Cvetanović i Miroslav Čučković.

Do sada je bilo 30 članova Predsedništva, a danas je izabrano 42, a po Statutu je moguće da ih ima 50.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 287 idi na stranu