"Novosti": Vrh SNS rekao Vučiću, ne u Vladu sa SPS

Većina članova Predsedništva SNS protivi se ulasku SPS u Vladu Srbije i taj stav su ponovili Aleksandru Vučiću, saznaju “Večernje novosti”.

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 23.05.2016.

22:21

Default images

Tako se prvi čovek SNS i mandatar našao pod pritiskom najbližih saradnika uoči početka pregovora o formiranju vladajuće koalicije.

Prema informacijama beogradskog lista, najglasniji u zahtevima da se ne nastavi saradnja sa partijom Ivice Dačića su potpredsednici SNS Nebojša Stefanović, Nikola Selaković i Zorana Mihajlović, ali i Jadranka Joksimović, Zoran Babić, Vladanka Malović...

Verovatno će oni vršiti još jači pritisak posle stava potpredsednika SPS Branka Ružića da u delu javnosti postoji percepcija da su socijalisti bili “otirač” Vučiću i SNS, da je on lično za ulazak socijalista u vlast, ali samo pod uslovom da se sklopi “konkretan i jasan koalicioni sporazum”.

Ružić je poručio i da o mogućim ministarskim rešenjima iz SPS, ukoliko dobiju poziv za učešće u vladi, treba da se odlučuje na Studentskom trgu, odnosno na Predsedništvu stranke, a ne “na nekom drugom mestu”.

Nebojša Stefanović, za “Večernje novosti”, kaže da ne vidi ozbiljne argumente zbog čega bi naprednjaci pravili koaliciju sa SPS i poručuje da je uveren da je apsolutna većina članova Predsedništa protiv toga.

“To nije želja da SNS ima neko ministarsko mesto više ili više učešća u vlasti, već reakcija na ponašanje ljudi iz rukovodstva SPS u prethodnom periodu. Kad god je bilo teško i kada su se donosile odluke koje ne donose političke poene, socijalisti su ćutali i nisu se oglašavali kada je bila neka kriza, već su puštali da teret sami nose Vučić i SNS. Da ne govorim o čestim neskrivenim napadima na Vučića, politiku koju predstavlja, ali i stranku“, naveo je Stefanović.

Dačić, uoči konsultacija kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića, na koje je išao sa liderom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom, za “Novosti” je poručio da smatra da je u najboljem interesu Srbije da njegova koalicija u narednoj vladi nastavi saradnju sa naprednjacima:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: