Australijski "Za dom spremni" o "frajeru" Hasanbegoviću

Zagreb -- Australijski list hrvatske dijaspore "Za dom spremni", pored ustaškog pozdrava, koristi i službeni grb Republike Hrvatske i "obožava vlast u RH", piše N1.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Kako navode, među herojima na prvom je mestu ministar kulture Zlatko Hasanbegović, ali tu je i sisački biskup Vlado Košić, široj javnosti poznat po dočekivanju ratnog zločinca Daria Kordića na aerodromu, huškačkim aktivnostima na Fejsbuku, podršci kontroverznom filmu "Jasenovac - istina"...

U tekstu "Svi smo mi Zlatko Hasanbegović" o ministru kulture, list piše s neuvijenim oduševljenjem.

"Zvezda je rođena", navodi se u tekstu o "najpopularnijem ministru" i "frajeru", koji stoički trpi napade.

Među saradnicima lista su profesorka Ina Vukić, osnivač i voditeljka australijskog bloga "Croatia, the War and the Future", koja se pre tri godine preko stranke DC Ujedinjeni pokret dobra, kandidovala za Evropski parlament, a nedavno je organizovala i zagrebačku tribinu o ulozi kardinala Alojzija Stepinca u, kako se tvrdilo, spasavanju Jevreja, Srba i Roma u Drugom svetskom ratu.

O tim je "napadima" na Hasanbegovića pisala i Vukićeva, obrušivši se na inicijativu "Kulturnjaci 2016", optužujući ga za revizionizam i relativizaciju ustaškog režima, ali i na "politički nastrojene Jevreje i Srbe", koji uporno tvrde da je Jasenovac bio logor smrti ustaškog režima koji je za vreme Drugog svetskog rata onde uništio hiljade Jevreja, Srba i Roma i političkih protivnika.

Vukić u svom izveštaju o zbivanjima u Jasenovcu zagovara hiljadu puta opovrgnutu tezu o Jasenovcu kao trostrukom logoru, navodi N1.

Uskršnje izdanje donosi i tekst o pateru Iki Manduriću, isusovcu iz Palmotićeve ulice u Zagrebu, gde se svake godine na godišnjicu smrti ustaškog poglavnika Ante Pavelića održavaju zadušnice.

Tu je, kako se navodi, i kontroverzni Velimir Bujanec, hrvatskoj javnosti dobro poznat po presudi za zloupotrebu droga, poziranju u nacističkoj uniformi, prisustvu u VIP loži na inauguraciji predsednice Kolinde Grabar Kitarović, članstvu u Hrvatskim novinarima i publicistima, te huškanju protiv slobodnomislećih članova hrvatskog društva.

Boka preš, koji ga izdaje, inače, distribuira se preko iKioska, zajedno s Glasom Koncila i Plejbojem.

strana 1 od 125 idi na stranu