DJB: Mi nismo ušli u vlast na Starom gradu

Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića nije podržao novoformiranu vlast na beogradskoj opštini Stari grad, saopšteno je iz tog pokreta.

Izvor: B92

Petak, 13.05.2016.

12:52

DJB: Mi nismo ušli u vlast na Starom gradu

Novoformiranu vlast, kako se navodi, na Starom gradu čine predsednik opštine DS, zamenik SPS, predsednk Skupštine opštine DS, zamenik SDS-LDP, članovi Veća DS-4, DSS-Dveri - 2, po jedan iz SPS, SRS i SDS-LDP.

U saopštenju se napominje da Skupština opštine Stari grad ima 56 odbornika, za većinu je potrebno 29.

Nova koalicija, u kojoj su svi osim DJB i SNS, ima većinu od ukupno 34 odbornika.

"Nova vlast u Starom gradu je formirana jer je predstavnik DS odbio da prihvati naše crvene linije: da se uvede transparentnost trošenja javnog novca i javnog obavljanja vlasti, da se objave svi ugovori sa pravnim i privatnim licima koje je sklopila opština, da se svakog meseca kaže na šta je potrošen svaki dinar", navodi se u saopštenju.

Koalicijom DS i SRS na Starom gradu radikali su se dokopali vlasti u jednoj centralnoj opštini gde nikada nisu imali poverenje građana, izjavio je ranije tokom dana Goran Vesić.

Kako navodi, to predstavlja ruganje demokratiji i izigravanje izborne volje građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: