Slavlje opozicije, veselije i u štabu SNS / FOTO

Preliminarni rezultati ponovljenog glasanja na 15 biračkih mesta dočekani su u štabovima stranaka. Slavljenička atmosfera i u štabu SNS i koalicije Dveri-DSS.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2016.

20:16

Slavlje opozicije, veselije i u štabu SNS / FOTO
Foto: Tanjug

Po objavljivanju preliminarnih rezultata koalicije Dveri-DSS u sedištu DSS usledilo je, prema rečima reportera B92, slavlje, a predstavnici opozicije su poručili da je ispoštovana volja građana.

U štabu Srpske napredne stranke, po objavljivanju prvih preliminarnih rezultata koje je ta stranka saopštila, bila je, kako je javila reporterka B92, mnogo više slavljenička atmosfera nego 24. aprila. Kako je izjavio lider SNS Aleksandar Vučić, lista oko te stranke osvojila je više glasova na mestima gde je glasanje ponovljeno nego 24. aprila.

U Demokratskoj stranci Srbije, čiji prelazak cenzusa zavisi od rezultata atmosfera je, prema rečima reportera B92, u 20h bila opuštena i već tada je vladalo uverenje da će koalicija Dveri-DSS preći cenzus, to jest osvojiti najmanje 5,01 odsto glasova.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović je zatvaranje birališta dočekao u sedištu DSS, a predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić stigla je nešto posle 20 sati.

Liderima ove liste pridružili su se i lideri opozicionih stranaka Bojan Pajtić (DS) i Saša Radulović (Dosta je bilo), i oni su se oko 22h obratili javnosti sa preliminarnim rezultatima kojima raspolažu i koji pokazuju da je lista Dveri-DSS preskočila cenzus. Opširnije u posebnoj vesti.

Da koalicija Dveri-DSS pređe cenzus potrebno je da na ponovljenim izborima osvoji najmanje 5 odsto plus jedan glas.

I u štabu SNS se pažljivo prate rezultati. Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić stigao je oko 19.30 u sedište stranke, a tu su i Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović i ostali funkcioneri stranke.

Lider naprednjaka obratio se oko 21.30 i saopštio da je na ponovljenim izborima njegova lista osvojila još više glasova nego 24. aprila, ali i da su Dveri-DSS prešli cenzus. Opširnije u posebnoj vesti.

Na 15 biračkih mesta u Srbiji ponovljeno je glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima. Birališta su zatvorena u 20h, a do 19h je glasalo 38,86 odsto birača. Kako javlja reporter B92, u RIK-u nezvanično kažu da su izbori protekli u redu, da nije bilo većih nepravilnosti, a prvi preliminarni rezultati se očekuju posle 22h.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: