Za sada nema opasnosti od izlivanja Toplice

Štab za vanredne situacije Opštine Prokuplje saopštio je da za sada nema opasnosti od izlivanja reke Toplice, zbog kiše promenjljivog intenziteta.

Izvor: Beta

Utorak, 03.05.2016.

18:19

Za sada nema opasnosti od izlivanja Toplice
Foto: Tanjug, arhiva

Prema procenama nadležnih u Štabu, Toplica je tokom noći porasla za više od 60 santimetara, ali je još uvek ispod granice redovne odbrane od poplava i ne treba očekivati njeno izlivanje ukoliko ne dođe do obilnijih padavina.Trenutno, nivo Toplice u Prokuplju je 80, a redovna odbrana od poplava je na nivou od 170 santimetara.

"Spremni smo da angažujemo svu raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo kako bi zaštitili živote ljudi i njihovu imovinu", kažu u Štabu i podvlače da su u pripravnosti i sve službe zadužene za delovanje u vanrednim situacijama.

Nedavnim delimičnim uređenjem korita reke Toplice na najkritičnijim mestima smanjena je mogućnost izlivanja reke i poplava pre svih stambenih objekata u Liparskoj ulici, gradskog groblja i prigradskih naselja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: