Vučić i Dodik obišli vojsku i tucali se jajima /FOTO

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik posetili su Operativni centar Ministarstva odbran gde su čestitali Uskrs pripadnicima Vojske Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Centar su obišli i ministri odbrane i unutrašnjih poslova Zoran Đorđević i Nebojša Stefanović, kao i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

Vučić, Dodik i Diković su imali sastanak zatvoren za javnost, a potom su se, u skladu sa tradicijom, tucali jajima.

Pobednik je bio Vučić, a objasnio je da se u odabiru pobedničkog jajeta rukovodio savetom koji mu je svojevremeno dala baba, rekavši da je najjače jaje ono koje je najsvetlije.

Dodik je primetio da mu je to treći put kako gubi od srpskog premijera.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na Vojsku Srbije i na to što 3.108 vojnika i danas, na Uskrs, brine o bezbednosti zemlje.

"Ponosan sam na to što danas 3.108 vojnika (u sistemu dežurstva) brine o bezbednosti Srbije i što su i danas na radnim mestima", rekao je Vučić novinarima posle uskršnjeg doručka u Operativnom centru sistema odbrane na Banjici, u Beogradu, gde je ošao s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Vučić je čestitao Uskrs građanima, ali "pre svega pripadnicima oružanih snaga i onima koji sa toliko ljubavi štite svoju zemlju".

Kako kaže, Vojska Srbije izuzetno doprinosi stabilnosti koja je uslov ekonomskog, demokratskog, političkog i svakog drugog napretka.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Predsednik Vlade Srbije je naveo i da će vojska uvek biti spremna da odgovori svim izazovima i da će biti sve snažnija.

"Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova će zajednički delovati i u odbrani zemlje od terorizma i terorističkih aktivnosti", dodao je on.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da mu je drago što sistem odbrane Sbije funkcioniše i dodao da RS želi moćnu i jaku Srbiju.

"Mi sarađujemo sa Vojskom Srbije u školovanju naših vojnika", rekao je Dodik.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 287 idi na stranu