Stefanović: Debakl opozicije, pokazala sramno ponašanje

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudio je protest opozicije ispred RIK-a i naveo da je taj skup pokazao debakl opozicije.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2016.

15:11

Stefanović: Debakl opozicije, pokazala sramno ponašanje
Foto: Tanjug

On je rekao da se ispred sedišta RIK u Beogradu okupilo oko 1.700 ljudi, koji su, kaže, organizovano autobusima došli iz Kraljeva, Pančeva...

"Toliko su mogli da se okupe Pajtić, Tadić, Jovanović, Obradović, Petrović, Veselinović, ali i Mladen Obradović, Sandulović. Kad oduzmete sve te sjajne veličine, zapitam se koliko je naroda bilo", rekao je Stefanović.

On je naveo da su se okupili oni koji su za i koji su protiv NATO, oni koji su protiv otvaranja fabrika, koji su pljačkali od hendikepirane dece.

"Oni su krali na izborima i tako se ponašali i zato misle da će se svi ponašati kao oni", rekao je Stefanović i upitao Bojana Pajtića na kom je to mestu navodno glasao čovek koji ima više od 100 godina.

Stefanović je rekao da SNS od opozicije samo traži da “prizna poraz“.

“U velikom broju mesta osvojili smo preko 40 odsto glasova. Oni se trude da zadrže vlast gde mogu, ali narod ih ne želi. Vučić je od njih pošteniji 20 puta, ozbiljniji i odgovorniji od njih koji hoće demokratski da vladaju. Ova vlada će im omogućiti da se ponašaju u skladu sa zakonom“, rekao je Stefanović.

Ministar je dodao da se nikako neće tolerisati ponašanje opozicije koja je upala u Republičku izbornu komisiju i koja je na “najbrutalniji“ način pokušala da utiče na rad RIK-a.

“Napali su damu, člana RIK-a. Mi vodimo politiku na način da štitimo intrese građana, ali nećemo da štitimo njihov lopovluk i njihovo banditsko ponašanje“, naveo je on.

Stefanović je naveo da je opozicija pokazala “sramno ponašanje“ napadajući žene.

Takođe, Stefanović se osvrnuo i na određene nepravilnosti na biračkim mestima, te je upitao kako niko u javnosti ne pominje PIK.

“PIK je obradio 97,7 odsto glasova. Niko ne kaže gde su ostalih 2,3 odsto. To ne pominju jer PIK većinom čine ljudi iz DS-a. Što se nas tiče sve hoćemo demokratski i čisto. Mora da se poštuje svaki glas koji je narod dao. Moraće da osvoje glasove pa da uđu u parlament“, zaključio je Stefanović.

Opozicija je održala protest zbog sumnje u izbornu krađu ispred stare zgrade Skupštine u Ulici kralja Milana, u kojoj su prostorije Republičke izborne komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: