Ivan Adrovac iz Švajcarske deportovan u Srbiju

Ivan Adrovac, suprug Maje Adrovac, kojoj se sudi zbog umešanosti u pokušaj ubistva Milana Beka deportovan je iz Švajcarske u Srbiju.

Izvor: B92

Petak, 29.04.2016.

23:31

Ivan Adrovac iz Švajcarske deportovan u Srbiju

Novosti” navode da se on sada nalazi u u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Adrovac je uhapšen prošlog meseca, beogradski mediji su preneli u Austriji, ali je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao da je on uhapšen u Švajcarskoj gde je osumnjičen za više krivičnih dela.

“Sa našim državnim organima se sprovodi dalji postupak. Videćemo šta možemo dalje da uradimo, da rasvetlimo sve slučajeve za koje se sumnja da je umešan“, rekao je Stefanović.

Inače, Viši sud u Beogradu ranije ove nedelje ukinuo je pritvor Maji Adrovac, optuženoj da je pomogla N.N. osobi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine.

Njoj je određen je kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Na kraju današnjeg suđenja na kojem je ispitan Beko u svojstvu oštećenog, sud je usvojio predlog njenih branilaca da joj se pritvor ukine.

Maja Adrovac negirala je na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu da je pomogla u NN osobi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine.

Izlažući svoju odbranu, ona je istakla da nikada u životu nije u rukama držala ni vatreno oružje ni municiju i da nema objašnjenje kako je njen DNK dospeo na čaure ispaljene u Beka.

Adrovac se požalila sudu da ju je nakon hapšenja policija neprekidno ispitavala za muža i brata i da su je pitali koliko je spremna da bude u zatvoru za drugog.

"Inspektor u policiji me je pitao koliko sam spremna da budem odvojena od dece i da budem u zatvoru za drugog", rekla je optužena.

Ona se sudu požalila da joj je oduzeto starateljstvo nad decom i da je nakon tri meseca borbe Centar za socijalni rad starateljstvo dao njenom ocu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: