Đurđević: Jednom u hiljadu godina; Obradović: Krađa

Beograd -- Predsednik RIK Dejan Đurđević rekao je da se situacija da neko bude na 0,01 odsto glasova od cenzusa događa "jednom u hiljadu godina".

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Đurđević je zatim rekao da koalicija Dveri-DSS, uprkos tome što je po rezultatima na osnovu obrađenih 99,82 odsto biračkih mesta ispod cenzusa, ima šansu za cenzus.

"Glasanje će se ponoviti na 15 biračkih mesta, lista koja je na samom cenzusu ima velike šanse da uđe u parlament, a vršila je od nedelje strahovit pritisak", rekao je Đurđević.

Đurđević je rekao da je verovatnoća da ovako mali broj odlučuje o rezultatu "minimalna".

"Zalomilo se, na moju veliku nesreću, da tako mali broj odlučuje kada ja predsedavam RIK-om. Nikada se nije desilo da mandat zavisi od ovako jednog malog broja. Ovo se stvarno dešava jednom u hiljadu godina", rekao je Đurđević.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović je rekao da poslednji rezulatti potvrđuju ono što je koalicija Dveri-DSS najavljivala - da se priprema izborna krađa.

"Ovo je epilog na koji ukazujemo više od četiri dana, da je u RIK-u na delu neviđena izborna manipulacija i krađa kakva nije zabeležena u istoriji srpskog parlamentarizma. Četiri dana brojati dva odsto glasova samo da bi na kraju taj rezultat pokazao da je naša koalicija na 4,99,9 ili u prevodu za jedan glas ispod cenzusa", rekao je Obradović novinarima u parlamentu.

On je upitao da li postoji ijedan čovek na svetu koji može u to da poveruje.

Obradović očekuje da će javnost i svi koji drže do demokratije dići svoj glas protiv, kako tvrdi, bezakonja.

Obradović je rekao i da niko "nije napao fizički članove RIK-a nakon sednice, već da je bilo suprotno - da su članovi te komisije nasrnuli na predstavnike Dveri, koji su ih pitali da li ih je sramota".

Snimak incidenta je objavljen na stranici Dveri na Fejbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 275 idi na stranu