Azem Sulja: Aposlutno sam čist

Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) u Skupštini Kosova Azem Sulja izjavio je da će dokazati da su sumnje da je on vođa kriminalne grupe neosnovane.

Izvor: Beta

Sreda, 27.04.2016.

23:49

Default images

"Ja sam juče posle podne otišao iz zemlje zbog ličnih obaveza. Želim da garantujem članovima moje porodice, prijateljima, saborcima i svim građanima Kosova da nijedna optužba protiv mene ne stoji, neistinite su, tendenciozne i zlonamerne", kazao je Sulja.

Kako prenosi portal Koha.net, on je rekao da je sa velikim uznemirenjem primio vest o pretresu njegove kuće, da ga niko od državnih organa nije pozvao niti je znao da se protiv njega vodi neka istraga.

Dodao je i da je bio u kontaktu s ljudima koji su vršili pretres njegove kuće i da im je rekao da je spreman da se vrati na Kosovo i da sarađuje sa organima reda i zakona.

"Ja sam apsolutno čist i to će dokazati vrlo brzo organi pravosuđa u koje verujem", kazao je Sulja.Kosovski državni tužilac Aleksander Ljumezi saopštio je da je veliku kriminalnu grupe čijih šest članova je ranije danas uhapšeno predvodio poslanik Skupštine Kosova Azem Sulja.

Istraga koja se vodi od 2006. odnosi se na veliku kriminalnu grupu "koju čine građani Kosova i Srbije i koju je vodio Azem Sulja", naveo je Ljumezi u saopštenju Državnog tužilaštva Kosova.

U saopštenju (DTK) je navedeno i da je u današnjoj zajedničkoj akciji Policije Kosova i Euleksa učestvovalo 350 policajaca koji su pretresli oko 42 lokacije koje se odnose na 40 osumnjičenih "protiv kojih se nastavlja krivična istraga".

"Članovi ove kriminalne grupe su međusobno sarađivali i svako je imao posebnu ulogu, kako bi Kosovu oduzeli društvenu imovinu u približnoj vrednosti od 30 miliona evra putem kriminalne delatnosti, falsifikovanjem dokumenata i davanjem mita javnim činovnicima", navelo je DTK.

Tužilaštvo je dodalo i da se u tom slučaju radi o krivičnim delima organizovanog kriminala, pranja novca, zloupotreba službenog položaja, falsifikovanja zvaničnih dokumenata i davanja i primanja mita.

"Rukovodilac grupe Azem Sulja je trenutno u bekstvu i uprkos stalnim naporima policije Kosova da u proteklih deset dana utvrdi mesto njegovog boravka, on nije pronađen", navodeno se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: