Subotica: Birač izneo listić sa biračkog mesta

Subotica -- Predsednik Gradske izborne komisije u Subotici Karolj Kovač izjavio je da je jedan birač u Mesnoj zajednici Peščara izneo glasački listić sa biračkog mesta.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug
Tanjug

Kovač je dodao da će birački odbori utvrditi da li je reč o zloupotrebi i da li ima potrebe za ponavljanjem izbora na tom biračkom mestu.

Kovač je agenciji Beta rekao da je, prema njegovim informacijama, van biračkih mesta bilo i tuča.

"Birač je izneo listić što ne predstavlja bitnu povredu izbornog procesa, ali ukoliko birački odbori ustanove da je reč o zloupotrebi glasačkog listića, na način da se listić na neki način vraća ili da cirkuliše, u tom slučaju postoji mogućnost da se na tom biračkom mestu ponove izbori kao što je to bio slučaj i u Vranju", rekao je Kovač.

On je kazao da sama činjenica da neko iznese listić s biračkog mesta nije delo zbog kojeg bi se poništavali izbori.

Kovač je rekao da GIK-u s ostalih biračkih mesta nisu prijavljene nikakve nepravilnosti, tuče ili bilo kakvi neredi, ali da takvih primera ima van biračkih mesta.

"Nismo dobili primedbe sa ostalih biračkih mesta, ali sam informisan o tome da van biračkih mesta ima određenih tuča i koškanja i da je to prijavljeno nadležnim organima koji će da sprovedu istragu i da utvrde činjenice", kazao je Kovač.

Politika

strana 1 od 275 idi na stranu