Subotica: Birač izneo listić sa biračkog mesta

Predsednik Gradske izborne komisije u Subotici Karolj Kovač izjavio je da je jedan birač u Mesnoj zajednici Peščara izneo glasački listić sa biračkog mesta.

Izvor: B92

Nedelja, 24.04.2016.

18:37

Subotica: Birač izneo listić sa biračkog mesta
Tanjug

Kovač je dodao da će birački odbori utvrditi da li je reč o zloupotrebi i da li ima potrebe za ponavljanjem izbora na tom biračkom mestu.

Kovač je agenciji Beta rekao da je, prema njegovim informacijama, van biračkih mesta bilo i tuča.

"Birač je izneo listić što ne predstavlja bitnu povredu izbornog procesa, ali ukoliko birački odbori ustanove da je reč o zloupotrebi glasačkog listića, na način da se listić na neki način vraća ili da cirkuliše, u tom slučaju postoji mogućnost da se na tom biračkom mestu ponove izbori kao što je to bio slučaj i u Vranju", rekao je Kovač.

On je kazao da sama činjenica da neko iznese listić s biračkog mesta nije delo zbog kojeg bi se poništavali izbori.

Kovač je rekao da GIK-u s ostalih biračkih mesta nisu prijavljene nikakve nepravilnosti, tuče ili bilo kakvi neredi, ali da takvih primera ima van biračkih mesta.

"Nismo dobili primedbe sa ostalih biračkih mesta, ali sam informisan o tome da van biračkih mesta ima određenih tuča i koškanja i da je to prijavljeno nadležnim organima koji će da sprovedu istragu i da utvrde činjenice", kazao je Kovač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: