CRTA: Žena u Pančevu beležila ko je glasao

Posmatračka misija CRTA je saopštila da je do 10 časova na izborima u Srbiji glasalo ukupno 9,4 odsto građana upisanih u birački spisak.

Izvor: Beta

Nedelja, 24.04.2016.

12:45

CRTA: Žena u Pančevu beležila ko je glasao
Foto: mc.rs

CRTA navodi da glasanja protiče bez većih problema.

Šef posmatračke misije CRTA "Gradjani na straži", Raša Nedeljkov rekao je na konferenciji za novinare u Medija centar da su na dva posto biračkih mesta zabeležene ozbiljne neregularnosti tokom glasanja i to prvenstveno na istoku Srbije i u Vojvodini.

On je kazao da posmatrači CRT, rasporedjeni na 450 biračkih mesta na osnovu slučajnog, reprezentativnog uzorka, javljaju da glasanje prolazi bez većih problema.

Nedeljkov je naveo da posmatrači misije "Gradjani na straži" nisu izvestili da su imali bilo kakve probleme sa pristupom i posmatranjem rada biračkih mesta.

"Na dva posto biračkih mesta zabeležene su ozbiljne neregularnosti tokom procesa glasanja i to prvenstveno na istoku Srbije i u Vojvodini. Neregularnosti se odnose na glasanje birača koji su već imali obeležen prst, zatim greške prilikom raspodele glasačkih listića biračima, fotografisanje glasačkih listića i glasanje bez ličnih isprava. Zabeležen je i slučaj ukradenog glasačkog listića i pokušaj glasanja sa falsifikovanim listićem", naveo je on.

Nedeljkov je kazao da je u Pančevu zabeleženo da je jedna žena u neposrednoj blizini glasačkog mesta imala spisak birača i beležila ko je glasao.

On je rekao da je policija tu osobu udaljila na više od 50 metara od glasačkog mesta.

Nedeljkov je rekao da su primećene neregularnosti izolovani slučajevi i da se ne mogu smatrati trendom.

Šef posmatračke misije CRTA naveo je da prilikom saopštavanja procenta izašlih glasača statistička greška iznosi ; +/- 0,3 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: