Počelo glasanje na Kosovu, nema problema

Na Kosovu i Metohiji jutros je počelo glasanje za republicki parlament, a građani će svoje biračko pravo moći da ostvare na 90. biračkih mesta.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.04.2016.

08:10

Default images

U 07.00 sati počelo je glasanje na 11 biračkih mesta u Kosovskoj Mitrovici.

Prethodno je OEBS rano jutros na biračka mesta dostavio izborni materijal uključujući i glasačke listiće.

Na svakom biračkom mestu nalaze se po tri člana biračkog odbora koji su danas tu ispred OEBS-a, a koje je imenovala Republikča izborna komicija ispred stranaka učesnica izbora.

OEBS je u pratnji kosovske policije rano jutros dostavio birački materijal na 90 biračkih mesta koliko je ukupno otvoreno na teritoriji KiM.

Pravo glasa na KiM ima 106. 094 birača.

Misija OEBS-a na Kosovu sprovešće "akciju prikupljanja glasova", kako bi omogućila biračima sa pravom glasa pristup srpskim izborima, a potom ce glasačke kutije sa "prikupljenim glasovima" transportovati u Rašku i Vranje.

Na Kosovu će Misija OEBS-a otvoriti pet centara sa povezanim ograncima širom Kosova.

Angažovanje OEBS-a oslanja se na prethodna iskustva, naročito na iskustva iz 2014. godine.

Nakon završetka procesa, OEBS će transportovati prikupljene glasove u Rašku i Vranje i predaće ih RIK-u na brojanje i ostale prateće procedure.

U Kosovskoj policiji Tanjugu je receno da će zbog održavanja javnog reda i mira u nedelju na ulicama biti pojačno prisustvo njihovih pripadnika.

Republička izborna komisija odlučila je da, kako su naveli, iz bezbednosnih razloga na Kosovu i Metohiji smanji broj lokacija biračkih mesta, sa 25 na 21.

Broj birača ostaje isti i oni će svoje biračko pravo moći da iskoriste na 90. biračkih mesta koliko je otovreno na Kosovu do 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: