Lokalizovan požar u školi, nema povređenih

Beograd -- Veliki požar koji je oko 21 h izbio u naselju Begaljica u Grockoj, u osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar", lokalizovan je i nema povređenih.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Kako je javio izveštač Tanjuga sa lica mesta, požar je zahvatio krovnu konstrukciju zgrade, dok su na mestu požara, pored pripadnika Vatrogasne brigade grada Beoagrada, prisutne ekipe Hitne pomoći i veliki broj građana.

Devet vatrogasnih vozila radi na gašenju vatre, rečeno je agenciji Beta u Vatrogasno spasilačkoj brigadi Beograda.

U toj službi precizirano je da je na mesto požara upućeno 29 vatrogasaca.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je požar u osnovnoj školi u Begaljici vrlo brzo lokalizovan i da je najvažnije da nema povređenih..

"Tu su i cisterne sa vodom, mi smo isto pomogli iz grada, pošto je pritisak vode u Begaljici mali. Najvažnije je da nema povređenih", istakao je Mali u izjavi za Tanjug.

Prema njegovim rečima, vatrogasci su uspeli da uđu u školu kada je tek počeo požar i uspeli su da izvuku arhivu, kao i dnevnike, kompjutere i druge elemente.

"Mi ćemo gledati koliko već sutra da napravimo plan kako bi deca, njih oko 250 koliko pohađa ovu školu, od utorka ili srede već krenuli u osnovnu školu u Grockoj", rekao je Mali.

"Požar je lokalizovan i nema nikakve opasnosti za ljude i objekte okolo. Uzrok je najverovatnije loša instalacija, jer je škola stara i ima lamperiju, ali će se to utvrditi istragom", dodao je gradonačelnik.

"Koji god da je uzrok požara nama sledi nova gradnja škole, odnosno obnova, na čemu će se raditi narednih nekoliko meseci ili godinu dana. Ali koliko god treba, uradićemo to kvalitetno kako treba kako bi đaci dobili modernu školu", naglasio je Mali.

Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberovoić je izrazio žaljenje zbog požara, dodajući da je to treća škola koja je izgorela za dve godine na teritoriji te opštine.

"Jedna je u Dražnju izgorela i nju smo potpuno rekonstruisali i počeće da radi 1. septembra, a požar je imala i srednja škola u Grockoj, što je, takođe, sanirano", kazao je Dilberović.

strana 1 od 112 idi na stranu