Izborna noć na B92: Ko će bolje sakriti emocije

Izbornu noć ćete moći da pratite iz minuta u minut na TV B92 i B92.net uz specijalan sadržaj koji pripremamo, a s gostima će razgovarati Suzana Trninić.

Izvor: B92

Petak, 22.04.2016.

14:16

Izborna noć na B92: Ko će bolje sakriti emocije
Foto: B92

Gledaoci i čitaoci će na B92 moći da prvi saznaju preliminarne rezultate izbora, ali i da vide prvo suočavanje političara s njima.

"U nedelju će u studiju meni biti najlakše, jer će moji gosti, predstavnici svih relevantnih izbornih lista, morati uživo u programu B92 da se suoče sa rezultatima glasanja. Ko će biti najuspešniji u skrivanju emicija, videćete", kaže Suzana Trninić.

Kojim se kriterijumima vodite prilikom odabira gostiju? Da li će svi gosti biti iz političkog miljea ili će mesta biti i za ličnosti koje se ne bave isključivo politikom?

- Ovoga puta odabrali smo koncept da to veče provedem u društvu predstavnika političkih partija, i to onih koji se kao stranačke ili nestranačke ličnosti nalaze na listama kao potencijalni narodni poslanici. Najveći broj njih je s velikim iskustvom u politici, dok su dvojica gostiju vrhunski poznavaoci političkih prilika, odnedavno uključeni u politički život Srbije.

Mogu li se gledaoci nadati „propitivanju“ gostiju na koje su navikli u "Kažiprstu"?

- Neće biti mogućnosti da se ne daje odgovor, ali tempo razgovora ne može da bude isti, nisu intervjui jedan na jedan, više je debata u kojoj ću uglavnom usmeravati goste da se drže teme, ali i inspirisati ih i da međusobno polemišu o pitanjima koja se nametnu kao najzanimljivija.

Postoji li posebna vrsta priprema za ovakvu vrstu programa?

- Potpuno je drugačiji rad u debatnim emisijama, tu se pripremate za sve goste, a ja ću ugostiti sedmoro ljudi koji imaju jake političke i profesionalne biografije i biće i zadovoljstvo i izazov savladati tu izbornu noć.

Kroz "Kažiprst" su prošli predstavnici gotovo svih lista, koliko je u onome što su oni govorili bilo "kampanje", a koliko ideja i zamisli?

- U intervjuima od pet do osam minuta, koliko je kome preostalo vremena, teško je bilo baš ići detaljno u sve propuste, sva obećanja, te je koncept bio fokusiran na to da se, u meri u kojoj je to moguće zbog kratkog vremena na raspolaganju, građanima pruži najobjektivnija slika o tome ko sedi preko puta mene i vredi li toj listi dati glas. Nadam se da smo bili uspešni u tome. Oni koji imaju ideje i znaju šta hoće, ali i oni koji su samo recitovali nabiflane partijske parole jasno su pokazali koji su njihovi realni dometi, a šta samo njihova slika o ličnoj vrednosti.

Čuju se mišljenja da je ova predizborna kampanja bila tiša od prethodnih... Zašto?

- Zato što je ovo kampanja koju ću pamtiti i po tome da nije bilo debatnih emisija u kojoj su vlast i opozicija imali prilike da sučele svoje stavove. To je najglasnija tišina ove kampanje.

Predizbornu kampanju obeležili su i neki neuobičajeni TV momenti, cepanje članske karte u emisiji, „preletanje“ u programu uživo... Očekujete li neka iznenađenja u izbornoj noći?

- Ko je preleteo, preleteo je. Prelete ne očekujem, ali da će biti iznenađenja, biće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: