Smanjen broj birališta na KiM zbog bezbednosti

Beograd -- Republička izborna komisija odlučila je da se iz bezbednosnih razloga na Kosovu i Metohiji smanji broj lokacija biračkih mesta, sa 25 na 21.

Izvor: Tanjug
Podeli

Predsednik RIK Dejan Đurđević rekao je na 114. sednici RIK-a da je bezbednosna situacija na KiM nepovoljna, da je rizik po ljude na biralištima veliki, te da bi se stvari držale pod kontrolom broj lokacija će se smanjiti i neke adrese će se izmeniti.

"Sada će biti više biračkih mesta, oko 10 na jednoj lokaciji, uglavnom su u pitanju škole", rekao je Đurđević i dodao da ostaje isti broj birača, da će se glasati na 90 mesta, samo se smanjuje broj lokacija sa 25 na 21.

RIK je, takođe, većinom glasova usvojio prigovor birača Anice Pletikosić za opštinu Zvezdara, da se promene rešenja o imenovanju u proširenom sastavu i da se iz tog sastava uklone predstavnici sa liste za lokalne izbore GG "Mirijevo".

Takođe, Radna grupa RIK za posmatrače konstatovala je i da su ispunjeni uslovi, za predstavnike udruženja "Crta" da steknu svojstvo posmatrača na izborima.

Kosovo

strana 1 od 71 idi na stranu