Izbore prati 1.687 domaćih, 196 stranih posmatrača

Predstojeće izbore pratiće 1.687 domaćih i 196 stranih posmatrača, izjavio je predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2016.

08:15

Izbore prati 1.687 domaćih, 196 stranih posmatrača
Foto: Thinkstock

"Svaki izbori u Srbiji su bili praćeni od strane raznih domaćih i stranih posmatrača, tako da je i za ove izbore vladao veliki interes domaće i strane javnosti", rekao je Đurđević Tanjugu i dodao da su rokovi za akreditaciju posmatrača istekli.

Posmatrači će pratiti rad RIK-a kao i rad biračkih odbora, a CeSID će imati 705 posmatrača, Udruženje "Crta" 509, Udruženje "Građani na straži" 462, Udruženje "Akademska inicijativa Forum 10" devet posmatrača za rad biračkih odbora u Novom Pazaru, dok će Udruženje Komiteta pravnika za ljudska prava JUKOM imati dva posmatrača za praćenje rada RIK-a.

Među brojnim stranim posmatračima su OEBS/ODIHR, ambasade Francuske, Rumunije, Italije, Nemačke, Turske, Slovačke, Velike Britanije, Bugarske, Belgije, Austrije, Norveške, Ukrajine, SAD, Kanade, Australije, Parlamentarna skupština Saveta Evrope, Centralne izborne komisije Ruske Federacije, BiH, Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: