RIK proglasio 21. listu, odbačena "Tolerancija"

Beograd -- RIK je proglasila još jednu, 21. izbornu listu, pod nazivom "U inat - složno za Srbiju - Narodni savez" koju je podnela Grupa građana Narodni savez.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

RIK je doneo i rešenje o ispunjenju uslova za određivanje predstavnika podnosioca ove izborne liste u prošireni sastav Komisije, saopšteno je iz RIK-a.

Republička izborna komisija proglasila je i 20. izbornu listu za predstojeće izbore - "Zelena stranka", dok je odbila proglašenje izborne liste "Tolerancija".

RIK je donela i rešenje kojim se utvrđuje da koalicija Zelena stranka, podnosilac proglašene izborne liste kandidata, ima položaj političke stranke nacionalne manjine.

RIK je donela i Rešenje o ispunjenju uslova za određivanje predstavnika podnosioca ove izborne liste u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora i Rešenje kojim se utvrđuje da Miloš Pejović i Marina Mila, diplomirani pravnici iz Beograda, uđu u prošireni sastav RIK-a.

RIK je odbacila prigovor koalicije Demokratski pokret Rumuna Srbije - Stranka Rusa Srbije, podnosioca Izborne liste "6.oktobar - za sve nas" kao neblagovremen.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević obavestio je članove RIK-a da je "Nijedan od ponuđenih odgovora" povukao izbornu listu kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 275 idi na stranu