Vučić: Srbija želi da pomogne mostarskim Srbima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio se danas u Mostaru da Srbija želi da pomogne mostarskim Srbima koliko može.

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2016.

12:36

Vučić: Srbija želi da pomogne mostarskim Srbima
Foto: Tanjug

Vučić se u Mostaru sastao s vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem, posetio je Sabornu crkvu i sastao se sa predstavnicima srpske zajednice u Mostaru.

"Razgovarao sam dugo sa predstavnicima Srba i sa vladikom i upoznao sam se dodatno sa celom situacijom u Hercegovini i Mostaru. Posebno mi je drago da Srbi žele da ostanu da žive u Mostaru. Ima ih između četiri i pet hiljada, želeli smo da ih bude i više. Pred rat u BiH u Mostaru ih je bilo oko 30.000", kazao je Vučić novinarima.

On je naveo da Srbija želi da pomogne mostarskim Srbima, onoliko koliko može, određenom vrstom pomoći za poljoprivredu, kao i za obnovu Sabornog hrama.

"Nikada ovo ne bih rekao da to nisam obećao. Pomoći ćemo sa značajnom sumom novca, ali moram da razgovaram i sa ostalim ministrima, a vi znate da ono što obećam ja i ostvarim", rekao je Vučić.

Vladika Grigorije je rekao kako je poseta premijera Srbije Mostaru veoma značajna, navodeći da su Srbi sada manjinski narod u tom gradu.

"Naš utisak posle razgovara sa premijerom Srbije je da on svojom posetom iskazuje svoju brigu i ljubav prema nama. Mi smo autohton narod u Mostaru i u dolini Nereteve i naravno da znamo da su takvi isti narodi i Bošnjaci i Hrvati. Ako ne bude života za Srbe, neće ga biti ni za druge", kazao je vladika Grigorije.

Premijer Srbije boravi u Mostaru gde se održava Međunarodni sajam privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: