Mihajlovićeva zaustavljena na ulazu u Bosilegrad

Bosilegrad -- Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev je s grupom građana blokirao put i zaustavio potpredsednicu SNS Zoranu Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ona je sa svojim saradnicima dolazila u posetu tom mestu.

Zaharijev je zaustavio kolonu vozila na ulazu u Bosilegrad, gde se nalazi pumpa, čija je privatizacija sporna, i zatražio od Zorane Mihajlović, koja je i potpredsednica vlade, da obezbedi snadbevanje naftom za tu opštinu.

Mihajlovićeva mu je rekla da sudske odluke moraju da se poštuju i pozvala ga da prekine blokadu puta i da se povinuje odluci suda.

Ona je pozvala Zaharijeva, koji je bivši član DSS, a sad ima svoju stranku Prirodni pokret, da ne onemogućava ulaz u Bosilegrad i da ne pravi "geto" od tog mesta.

"Nemojte da se zaklanjate i narušavate odnos između Srba i Bugara, koji je inače dobar", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da će se situacija vezana za privatizaciju pumpe rešiti, ali da Zaharijev mora da poštuje zakone i da ne sme da se meša u sudske odluke, zarad, kako je rekla, političke karijere.

Zaharijev je ministarki rekao da nije imao nameru da blokira put, ali da je želeo da razgovara s njom, kao predstavnicom vlade, i da je ona mogla da prođe sa svojim saradnicima da je to želela.

Preduzetnik Stefan Kostov kupio je opštinsku pumpu na licitaciji, ali mu opština Bosilegrad nije dozvolila da uđe u posed.

Nakon odluke suda, pumpi je isključena struja i otežano je snabdevanje gorivom svih javnih službi u Bosilegradu.

Zaharijev se na momente prepirao s Mihajlovićevom, njoj je uputio komplimente, ali je rekao i da će svojim telom blokirati put sve dok problem ne bude rešen.

Iz kabineta potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sapšteno je da se njena današnja poseta Surdulici i Vranju otkazuje.

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev negirao je da je sa grupom građana blokirao put prilkom dolaska potpredsednice SNS Zorane Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 275 idi na stranu