Mihajlovićeva zaustavljena na ulazu u Bosilegrad

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev je s grupom građana blokirao put i zaustavio potpredsednicu SNS Zoranu Mihajlović.

Izvor: B92

Petak, 08.04.2016.

12:19

Mihajlovićeva zaustavljena na ulazu u Bosilegrad
Foto: Tanjug

Ona je sa svojim saradnicima dolazila u posetu tom mestu.

Zaharijev je zaustavio kolonu vozila na ulazu u Bosilegrad, gde se nalazi pumpa, čija je privatizacija sporna, i zatražio od Zorane Mihajlović, koja je i potpredsednica vlade, da obezbedi snadbevanje naftom za tu opštinu.

Mihajlovićeva mu je rekla da sudske odluke moraju da se poštuju i pozvala ga da prekine blokadu puta i da se povinuje odluci suda.

Ona je pozvala Zaharijeva, koji je bivši član DSS, a sad ima svoju stranku Prirodni pokret, da ne onemogućava ulaz u Bosilegrad i da ne pravi "geto" od tog mesta.

"Nemojte da se zaklanjate i narušavate odnos između Srba i Bugara, koji je inače dobar", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da će se situacija vezana za privatizaciju pumpe rešiti, ali da Zaharijev mora da poštuje zakone i da ne sme da se meša u sudske odluke, zarad, kako je rekla, političke karijere.

Zaharijev je ministarki rekao da nije imao nameru da blokira put, ali da je želeo da razgovara s njom, kao predstavnicom vlade, i da je ona mogla da prođe sa svojim saradnicima da je to želela.

Preduzetnik Stefan Kostov kupio je opštinsku pumpu na licitaciji, ali mu opština Bosilegrad nije dozvolila da uđe u posed.

Nakon odluke suda, pumpi je isključena struja i otežano je snabdevanje gorivom svih javnih službi u Bosilegradu.

Zaharijev se na momente prepirao s Mihajlovićevom, njoj je uputio komplimente, ali je rekao i da će svojim telom blokirati put sve dok problem ne bude rešen.

Iz kabineta potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sapšteno je da se njena današnja poseta Surdulici i Vranju otkazuje.

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev negirao je da je sa grupom građana blokirao put prilkom dolaska potpredsednice SNS Zorane Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: