Proglašena lista Srpsko ruski pokret

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras izbornu listu "Srpsko-ruski pokret-Slobodan Dimitrijević".

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.04.2016.

23:45

Proglašena lista Srpsko ruski pokret
Foto: Thinkstock

Listi "Dosta je bilo-Saša Radulović" RIK je naložio da u roku od 48 časova otkloni uočene nedostatke.

Razmatrajući izbornu listu "Dosta je bilo-Saša Radulović", članovi RIK-a su utvrdili da lista nije dostavljena na propisanom obrascu, da je imala puno tehničkih grešaka kao i da za određeni broj kandidata na listi, nedostaju potvrde o prebivalištu ili izbornom pravu.

Odluku o proglašenju liste "Srpsko ruski pokret-Slobodan Dimitrijević", RIK je doneo nakon što su predstavnici te liste otklonili nedostatke koji se tiču dokumentacije kandidata za narodne poslanike.

Članovi RIK-a odbili su predlog tog pokreta da mu se utvrdi položaj stranke nacionalne manjine ali su i usvojili predlog da Dragan Milović i Smiljana Stojiljković postanu član i zamenik člana RIK-a u proširenom sastavu ispred "Srpsko ruskog pokreta".

RIK je odbio prigovor Ruske stranke na rešenje kojim se toj partiji ne priznaje položaj stranke nacionalne manjine, a prema rečima predsednika komisije Dejana Đurđevića, u toku je obrada izborne liste "Borko Stefanović-Srbija za sve nas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: